Lütfi Mestan: 'Gurbetçilere daha yakın olacağız'

2 Mayıs 2014 Cuma |

Bulgaristan'da 25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimi öncesinde siyasi partilerin kampanyaları devam ediyor.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), Batı Avrupa ülkelerinde çalışan binlerce Bulgaristan vatandaşına daha yakın olma sözü vererek destek istedi.

HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan, son yedi yılda partisi ile Batı Avrupa ülkelerinde gurbette bulunan vatandaşlar arasındaki diyaloğun koptuğunu belirterek, HÖH yönetiminin bu kişilerle sürekli iletişim içinde olma ihtiyacı hissettiğini açıkladı.

Partisinden seçilen her milletvekilinin Batı Avrupa ülkelerinde üç ofis açacağını belirten Mestan, bu bürolardaki elamanların o ülkede bulunan Bulgaristan vatandaşlarına resmi kurumlarla yazışmalarında, sağlık sigortası ve diğer konularda yardımcı olacaklarını kaydetti. 

Söz konusu bürolarda her üç ayda bir milletvekillerinin kabul günleri yapılacağını ifade eden Mestan, her ülke için parti sorumlusu olacağı ve vatandaşların düzenlediği çeşitli etkinliklere katılması için belediye başkanları gönderileceğine ilişkin söz verdi.

Mestan, HÖH seçmenleri çalıştıkları ülkelerde sivil toplum kuruluşları kurmak isterlerse partisinden Ap milletvekillerinin yardımcı olacaklarını vurguladı.

"Özellikle 2009 yılından sonra ekonomik kriz, düşük gelir ve işsizliğin doğum yerlerinizi terk ederek ebeveynlerinizden, eşlerinizden ve çocuklarınızdan ayrı kalmanıza neden oldu" diye konuşan Mestan, bunun sorumluluğunu üstlendiklerini ve yardımcı olamadıklarını söyledi. 

Bulgaristan'da Türk ve Müslüman oylarının çoğunluğuna sahip HÖH'ün,Ap'de 3, 240 sandalyeli Bulgar Parlamentosu'nda da 36 milletvekili bulunuyor.

АА