Lütvi Mestan: "Erken seçim fikrini sağduyulu görüşmemiz gerek"

28 Mayıs 2014 Çarşamba |

Bulgaristan'da pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçiminin ardından, erken seçim tartışmaları yeniden alevlendi.
Başbakan Plamen Oreşarski hükümetini destekleyen koalisyon ortaklarından, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi lideri Lütvi Mestan, parlamentoda yaptığı açıklamada, hükümetin görev süresini tamamlayacağına ihtimal vermediğini bildirdi.
"Erken seçim fikrini sağduyulu görüşmemiz gerek" diyen Mestan, "Seçmenimizin bize verdiği desteğe dayanarak, Bulgaristan'ın istikrara kavuşturulması ve mevcut durumdan yararlı bir çıkış bulunması için görüşmelere açığız" ifadesini kullandı.
Hükümetin normal görev süresini tamamlayıp tamamlamayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Mestan, "Siyasi gerçekleri göz önünde bulundurarak böyle bir ihtimal görmüyorum" dedi.
Mestan, Brüksel'den dönmesi beklenen koalisyon ortağı Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin lideri Sergey Stanişev ile görüşeceğini bildirdi.
Seçimde en çok oyu alan ana muhalefet partisi Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) ile AP'ye milletvekilli yollamayı başaran Reformcu Blok (RB) koalisyonu ve Sansürsüz Bulgaristan (BBZ) partisinin liderleri, pazar akşamı parlamentonun feshedilmesi ve erken seçime gidilmesini talep etmişti. 
AA