Mestanlı İlahiyat Lisesi'nden mezuniyet töreni

21 Mayıs 2014 Çarşamba |

Momçilgrad (Mestanlı) İlahiyat Lisesi'nin 27 mezunu Nov Jivot Kültür Evi'nde (çitalişte) düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 
12. sınıf öğrencileri okulda geçen 4 yıllık eğitim için öğretmenlerine teşekkür ederek, “Yeni bilgi edinip dostluk kurulmasından başka burada asıl hayatın şimdiden sonra başlayacağının farkına vardık. Bizden sonra okula gelecek öğrenciler rahat olabilirler, çünkü onlar en iyi öğretmenlerin ellerine teslim edilecekler” dedi.  

Belediye Başkanı Akif Akif törende yaptığı konuşmada “Henüz başarıya giden yolun başındasınız. Zorluklarla tek başınıza baş edip hayallerinizi gerçekleştireceğinizden eminim. Aranızda farklı alanlarda geleceğin uzmanları bulunduğuna inanıyorum. Momçilgrad Belediyesi, tıp okumak isteyen ve kasabadaki hastanede çalışmaya hazır her bir mezunu desteklemeye hazır” dedi.

Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, hayatta gerekli bilgilerin beşikten mezara kadar okumakla edinildiğini vurguladı ve İlimden daha büyük bir güç olmadığını belirterek, mezunların hayallerinin peşinden gidip gerçekleştirmelerini diledi.

Tören sonunda mezunlar tarafından yabancı dillerin önemini sergileyen bir tiyatro gösterisi sunuldu. 

Törene, Momçilgrad Belediye Başkanı Akif Akif, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, T.C. Sofya Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şenol Genç, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Dursunali Türkmen, ilde bölge müftüleri, İlahiyat Lisesi Müdürü Ahmet Bozov, lise öğrencileri, öğretmen ve veliler katıldı.

Mestanlı Belediyesi