Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi

14 Mayıs 2014 Çarşamba |

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Soma'da yaşanan facianın aziz milleti hüzne boğduğu belirtildi.
Açıklamada, maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014'den itibaren 3 günlük milli yas ilan edildiği, yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirileceği kaydedildi.
Türkiye'nin tüm camilerinde sela okutacak
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Soma'da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin tüm camilerinde sela okutacak.
Diyanet Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz başkanlığındaki heyet Soma'ya intikal etti.
Avrasya İslam Şurası Sekreteryası'nın organizasyonuyla düzenlenen "Avrupa Müslümanları Buluşması" için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de programını iptal ederek Soma'ya gitmek üzere yola çıktı. Görmez'in, akşam saatlerinde Soma'da olması bekleniyor.
Soma'da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin tüm camilerinde sela okutulacak. Cuma namazından sonra vefat edenler için dua edilecek, cuma hutbesi de bu konuda olacak.
Ailelerin acılarını paylaşmak ve cenaze kaldırma işlemlerini gerçekleştirmek üzere bölge müftüleri ile yaklaşık bin 500 din görevlisi ilçeye gönderildi.
Bayraklar yarıya indirildi
Soma'da maden ocağındaki yangının ardından  Başbakanlık tarafından ilan edilen milli yas dolayısıyla tüm kurumlarda bayraklar yarıya indirildi.
AA