Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet Bal-Türk’ü Ziyaret Etti

25 Haziran 2014 Çarşamba |

Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmed Kocaeli’de Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. 

 Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Koç, Genel Sekreter Halit Meriç, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Ar tarafından ağırlandı. Balkan Kültür Evi’nde karşılıklı görüşmeler yapıldı; Başmüftülük’ün Bulgaristan’daki faalietleri, dernek olarak Bal-Türk’ün faaliyetleri görüşüldü. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Vedat Ahmed Bal-Türk’e Bulgaristan Başmüftüğü’nün tarihini anlatan iki ciltlik çok değerli bir de eser takdim etti.

Görüşmelerden sonra Balkan Kültür Evi’nde Bulgaristan Türklerinin yöresel yemeklerinin yer aldığı öğle yemeği yenildi. Başmüftü Yardımıcısı Vedat Ahmed sergilenen “İlk Mektep” ve “Nüvap” şehadetname ve diplomalarını inceledi.
Genel Başkan Çolakoğlu ve Başmüftü Yardımcısı Ahmed önce İzmit Orhan Camii’ni ziyaret etti. Çolakoğlu İzmit’in Fetih camii ve tarihi hakkında bilgi verdi.
Orhan Camii’nin ardından Bulgaristan’ın Vidin Vilayetinde doğan ve hayatının bir bölümünü orada geçirdikten sonra İzmit Mutasarrıflığına atanan Selim Sırrı Paşanın Köşkü Ziyaret edildi. Köşkte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rehberleri bilgi verdi.