Bursa'dan Varna'ya 2 TIR dolusu yardım

24 Haziran 2014 Salı |

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kuzey Doğu Bulgaristan’da yaşanan sel felaketinden zarar gören afetzedeler için hazırlanan 2 TIR dolusu yardım malzemesini Varna’ya gönderdi.

Balkanlar’da ne zaman bir felaket olsa kentin tüm dinamiklerini harekete geçirerek felaket bölgelerine destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu sefer Kuzey Doğu Bulgaristan’ın Varna şehrinde yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım elini uzattı.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda BAL-GÖÇ üyesi hayırsever işadamlarının destekleriyle hazırlanan ve içerisinde ihtiyaç maddeleri bulunan TIR’lar, BURULAŞ’taki başkanlık makamının önünden Varna’ya doğru yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kuzey Doğu Bulgaristan’ın Varna şehrinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını belirterek, bölgede bulunan insanlardan yardım talebi aldıklarını söyledi. Türkiye ile Balkanlar arasında köprü görevi gören bir kent olarak bu talebi dikkate aldıklarını ve dostluğun göstergesi olarak çalışmalara hemen başladıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak, kent dinamiklerimiz ve BAL-GÖÇ üyesi işadamlarımızla birlikte bu faaliyeti gerçekleştirdik. İçerisinde ev eşyaları, battaniye, giyecek, yiyecek ve temizlik malzemeleri bulunan 2 TIR yardım malzemesini bugün itibariyle yola çıkardık” dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin şu anda Varna bölgesinde bulunduğunu ve BAL-GÖÇ yetkilileriyle birlikte ihtiyaç tespiti yaptığını belirterek, ilerleyen günlerde talep edilen ihtiyaç malzemelerinin de temin edileceğini bildirdi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan ise, Balkanlar’da ne zaman bir sıkıntı olsa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteği gördüklerini vurgulayarak, gösterdiği duyarlılık nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.