Cumhurbaşkanının vetosu aşıldı

19 Haziran 2014 Perşembe |

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in, İçişleri Bakanlığı Yasası'na uyguladığı veto, yasanın parlamentoda tekrar kabul edilmesiyle aşıldı.

İçişleri Bakanlığı Yasası, koalisyon hükümetini oluşturan Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ve Ataka partisi milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçti.

Yeni yasaya karşı çıkan ana muhalefet Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB), yasanın bu haliyle ülke çıkarları için zararlı olduğunu savunurken, hükümeti oluşturan partiler sözkonusu yasanın polislerin sosyal haklarıyla ilgili çoğu sorunu ortadan kaldıracağını belirtiyor.

28 Mayıs'ta kabul edilen İçişleri Bakanlığı Yasası, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından 9 Haziran günü veto edilmişti.

Plevneliev, vetoya gerekçe olarak polis memurlarının sosyal hakları ile ilgili konuları, yasada vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı riskli noktaların bulunmasını ve İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterinin cumhurbaşkanının kararnamesiyle değil de, içişleri bakanının teklifiyle hükümet tarafından atanmasını düzenleyen maddeleri göstermişti. 

Ajans Bg