Edirneli Ressam Emel Sezer, Kırcaali'de Sergi Açtı

6 Haziran 2014 Cuma |


Edirneli ressam Emel Sezer, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde "Doğanın Çığlığı" adlı resim sergisi açtı.

Kırcaali Belediyesi ve Krıg Sanat Hareketi'nin organizasyonuyla "Çok Kültürlü Şehir" etkinliği kapsamında Krıg Galerisi'nde açılan sergide, Emel Sezer'in 44 eseri sergilendi.

Bulgaristan'da ilk sergisini açtığını belirten Sezer, resimlerinde doğanın yok oluşunu anlattığını belirterek, şunları söyledi;

"Bulgaristan'da ilk sergim. Daha önce Türkiye'de bir çok şehirde ve Yunanistan'da sergi açtım. Serginin ismi 'Doğanın Çığlığı' ve doğanın yokoluşunu anlattım. Resimlerim bir hikaye anlatıyor. Doğanın varoluşu ve ardından da acı çekmesi. İnsanlar tarafından yok edilişi ve en son resimde de iskelet halinde insanların yok oluşunu görüyorsunuz. Doğanın kendisi yok olduğu için insanları da yok ediyor. Serginin teması da bu."

Sezer, resimlerini görenlerin doğanın çığlığını duyduklarını söylemelerinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Kırcaali'den sonra eserlerinin Hasköy, Filibe ve Şumnu'da da sanatseverlerin beğenisine sunulacağını belirten Sezer, "Doğa'nın Çığlığı" konulu sergideki resimlerinin sayısının 54 olduğunu, ancak büyük boyutta olanları Bulgaristan'a getiremediklerini belirtti.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergi açan Sezer'in "Doğanın Çığlığı" temalı eserlerinden biri Edirne'deki İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi'ne kabul edildi.