KEİ toplantisi Varna'da başladı

19 Haziran 2014 Perşembe |

Bulgaristan'ın doğusundaki Varna kentine bağlı Riviera tatil merkezinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) 30. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı başladı.


Türkiye'yi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın temsil ettiği toplantıda, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean ve Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç katılıyor. KEİ üyesi diğer ülkeler ise bakan yardımcısı düzeyinde temsil ediliyor.
KEİ dönem başkanlığı sona ermek üzere olan Bulgaristan'ın Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, toplantının açılış konuşmasında, KEİ üyelerini birleştiren her türlü inisiyatif ve girişimlere destek verdiklerini belirterek KEİ'nin, bölgenin ekonomik kalkınması, yatırımların teşviki ve gelişme konusunda ortak vizyon oluşturma çabalarına odaklandığını söyledi.
Heyet başkanların konuşmalarıyla devam edecek toplantının diğer bölümlerinde KEİ'ye bağlı kuruluşların çalışmaları gözden geçirilecek, gözlemci statüsündeki üyeler ve Bölgesel Diyalog Ortaklarının temsilcileri sunumlar yapacak.
Toplantının sonunda dönem başkanlığı Yunanistan'a geçecek.