Seçimler 28 Eylül ile 12 Ekim tarihleri arasında yapılacak

17 Haziran 2014 Salı |

Bulgaristan'da 25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu (Ap) seçiminin ardından ortaya çıkan siyasi kriz aşılmaya çalışılıyor.
Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ulusal Güvenlik İstişare Kurulu'nun olağanüstü toplantısından sonra yaptığı açıklamada, erken genel seçimlerin 28 Eylül ile 12 Ekim tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
Parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin liderlerinin katıldığı toplantı dört saat sürdü ancak görüşmelerden net bir seçim tarihi çıkmadı.
 Cumhurbaşkanı Plevneliev, yaptığı kısa açıklamada, hükümetin ne zaman istifa edeceğini belirtmedi.
Plevneliev'in siyasi parti temsilcileri ile toplantısı sürerken yüzlerce gösterici Cumhurbaşkanlığı binası önünde gösteri yaparak Bulgaristan'ın geleceği için tüm siyasi partilerin uzlaşmasını istedi.
Gösteriler sırasında Cumhurbaşkanlığı binası etrafındaki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.
Bulgaristan'da 25 Mayıs'ta yapılan Ap seçiminde iktidardaki koalisyonun büyük ortağı Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) önemli oy kaybına uğramasının ardından oluşan siyasi gerginlik, erken seçim tartışmalarını gündeme getirmişti.
Başbakan Plamen Oreşarski'nin teknokrat hükümetini oluşturan BSP ile ülkedeki Türklerin siyasi temsilcisi konumundaki Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) erken seçim yapılması konusunda anlaşmış, geriye sadece seçimlerin yapılacağı tarihin tespit edilmesi kalmıştı.
AA