Teklas, Bulgaristan'da faaliyetinin 10.yılında büyümeye devam ediyor

6 Haziran 2014 Cuma |

Bulgaristan’da 900 çalışanı ile en büyük Türk yatırımlarından birin olan, Avrupa ve Amerika pazarı için otomotiv yedek parça üreten “Teklas – Bulgaria“ şirketi, ülkedeki faaliyetinin 10. yılını kutladı.

Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de bulunan “Teklas – Bulgaria“nın bu ülkede faaliyete başlamasının 10. yılı yerel yöneticiler ve fabrika çalışanlarının katıldığı bir törenle kutlandı.

Kutlamaya katılan “Teklas – Bulgaria“nın Türkiye'deki ana kuruluşu Teklas Kauçuk AŞ'nin Genel Müdürü Nebi Anıl, Bulgaristan'da faaliyetlerinin 10'cu yılında toplam 900 çalışanları olduğunu belirterek, “Yeni fabrikamızın açılışıyla eleman sayısı önümüzdeki yıl 2 bine çıkacak. Ürenlerimiz yüzde yüz ihracat yapılıyor. Bulgaristan'da müşterimiz yok. Yabancı dil bilen kaliteli personele ihtiyacımız var. Üniversite mezunu, Almanca, İngilizce ve Fransızca bilen elemana ihtiyaç duyuyoruz ve onları bulmakta güçlük çekiyoruz“ dedi.

Teklas'ın Avrupa Birliği'nin en yoksul ülkesi Bulgaristan'da Kırcaali bölgesine son 100 yıl içinde yapılan en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Kırcaai Belediye Başkanı Hasan Azis, “Avrupa ve Amerika'da da pazrları olan Teklas'ın Kırcaali'de olmasından memnunuz ve gurur duyuyoruz.  Burada 800 kişiden fazla insan çalışıyor ve bu fabrika olmasaydı bu insanlarımız Avrupa ülkelerinde iş arayacaktı. Bu nedenle Teklas bizim için Kırcaali'yi değiştiren bir şirket konumunda. Yüksek teknoloji ile çalışan Teklas, aynı zamanda da bölgenin yatırım seviyesini yükseltiyor. Burada oldukları için şirkete teşekkür ederek faaliyetlerinin 10'cu yılını kutluyorum“ şeklinde konuştu.

“Teklas – Bulgaria“nın Bulgaristan'da faaliyetinin 10. yılı kutlamasında şirket yöneticilerine plaketler sunuldu. Düzenlenen tombola çekilişinde ise şirket çalışanları plazma televizyonlar kazandı.

Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de bulunan “Teklas – Bulgaria“, ülkede artan işsizlik ve Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerine yönelik devam eden ekonomik göç nedeniyle bölgenin ekonomisi için büyük önem taşıyor. 

Ajans Bg