Bereket Konvoyu Bulgaristan'da

27 Temmuz 2014 Pazar |

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde Bulgaristan'da bulunan "Bereket Konvoyu", geleneksel iftar programını Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de düzenledi.

Kırcaali Stadı'nın önündeki alanda düzenlenen iftara Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Şabanali Ahmet, milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganının Kırcaali'ye çok yakıştığını belirterek, Kırcaali'nin Balkanlar'ın hoşgörü başkenti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ise Bulgaristan'ın Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Cebeci, "Burası 800 yıl önce o zamanki Alperenlerin öncülüğünde Anadolu'da oluşturduğumuz medeniyetin iki temel ayağından birisi olarak gönül ve medeniyet hayatımıza girmiştir. Aramızdaki maddi ve manevi köprülerin sayısını arttırmak hepimizin müşterek görevi. Köprülerimiz de milli kimliğimiz, güzel Türkçemiz, manevi değerlerimizdir ve Bayrampaşa Belediyesi aramızdaki manevi köprüleri daha da sağlamlaştırmak için 10 senedir bu coğrafyayı karış karış dolaşıyor" diye konuştu.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde organize edilen Bereket Konvoyu'yla Balkanlar'da 9 yılda, 9 farklı ülkede yaklaşık bir milyon kişiye iftar verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle bu yıl 10. kez Balkan ülkelerine gelen konvoyda 3 tır, 2 otobüs, 3 minibüs ve teknik destek aracı yer alıyor.


AA