Bulgaristan'da Ramazan heyecanı

21 Temmuz 2014 Pazartesi |

Bulgaristan'da Ramazan heyecanı sürüyor. Osmanlı'nın yaklaşık 500 yıllık hakimiyeti süresince yaptırdığı camilerde çocuklar kuran kurslarında Kuran-ı Kerim öğrenirken, mukabeleler okunup, teravih namazları kılınıyor ve iftar sofraları açılıyor.
Ülkede Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'deki Merkez Camisi'nde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan Çadırı kuruldu.
Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 70 kişiye iftar verilen çadır için Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed, "Halkımıza kolaylık sağlamak istedik. Her akşam yaklaşık 70 kişi oruçlarını burada açıyor. Halkımızın birlik ve bereberliğine vesile oluyor. Herkesin evinde imkanı var ancak bu coşkulu havayı burada teneffüs etmek ve caminin bahçesinde olması ayrı bir güzellik katıyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Kırcaali'nin muhtelif noktalarından iftara gerekse teravih namazına gelen cemaate bedava ulaşım sağlanıyor. Böyle güzellikler Kırcaali'de yaşanıyor hamdolsun" dedi.
Bölgede oruca ve iftarlara halkın duyarlı olduğunu belirten Mehmed, Kırcaali'nin köylerinde de evlerde yemekler hazırlanarak iftarlar verildiğini ifade etti.
AjansBg