"Fısıltı" gurbetçiye rota değiştirtti

8 Temmuz 2014 Salı |

Gurbetçiler, inşaat çalışmaları devam eden Bulgaristan'daki sınır kapısında yoğunluk olacağı söylentisi nedeniyle yurda Yunanistan üzerinden gelmeyi tercih ediyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta pazar günü 4 bin gurbetçinin yurda girişiyle "gurbetçi sezonu"nun başladığını söyledi.

Bu yıl gurbetçinin Bulgaristan değil Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gelme eğilimi olduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Fısıltı gazetesi fazla çalışıyor, Yurda girişte Kapıkule'yle kıyasladığımızda tercihin İpsala'ya kaydığını görüyoruz. Bunda da Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'ndaki inşaatın geçişleri engelleyeceği söylentisi etkili olabilir. Kapitan Andereevo'da inşaat sürüyor ama yolcu işlemleri tam kapasite yapılıyor."

Yalçın, gurbetçilerin Bulgaristan üzerinden geçiş yaparak Kapıkule Sınır Kapısı'nı rahatlıkla kullanabileceklerini kaydetti.

Bulgaristan üzerinden yurda gelen gurbetçiler de sistem arızasından kaynaklı kısa süreli beklemenin dışında bir aksilikle karşılaşmadıklarını dile getirdi.

- Bulgaristan'dan gurbetçilere "Türkçe" jesti

Bu arada gurbetçilerin yurda geldiği sezon boyunca Bulgaristan acil imdat hattı Türkçe de hizmet verecek.

Acil yardım hattına çağrı bırakılması halinde Bulgar polisinin, GPS aracılığıyla çağrının geldiği noktaya hizmet vereceği öğrenildi.

AA