STK'lardan Erdoğan'a destek

26 Temmuz 2014 Cumartesi |

Bulgaristan'da faaliyet gösteren beş sivil toplum kuruluşu, "Balkanlar Erdoğan'a Güveniyor Platformu" altında birleşerek Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini duyurdu.

Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de bir araya gelen STK temsilcileri, Erdoğan'a desteklerini açıkladı.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği'nin (BULTÜRK) girişimiyle düzenlenen toplantıda üyelere ve vatandaşlara seslenen dernek başkanları, 12 yıllık Erdoğan döneminde Türkiye'nin büyüdüğünü ve bu büyümenin özellikle yurt dışından daha iyi algılanabildiğini belirtti.

BULTÜRK Başkanı Rafet Ulutürk, Erdoğan'ın zaferini sadece Makedonya ve Kosova'da değil, Kırcaali'de de kutlamak istediklerini ifade ederek, seçimin ardından Kırcaali'nin meydanlarını doldurarak sevince ortak olmak istediklerini söyledi.

Ulutürk, "Dış Türkler, özellikle Bulgaristan Türkleri için en doğru ve yararlı yol, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Ulusal Türk Birliği Başkanı Menderes Küngün de Başbakan Erdoğan dışında kendileri için alternatif olmadığını kaydederek Erdoğan'ın 10 yıl içinde Türk halkının yararına çalışan bir program yürüttüğünü gösterdiğini söyledi. 

Erdoğan'a desteğin kendileri için görev olduğunu vurgulayan Küngün, ilk defa meclis tarafından değil de halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ın Bulgaristan Türklerine daha güçlü bir anavatan sunacağını ifade etti.

Rodoplarda Dostluk ve Kültür Derneği'nden Başkan Yardımcısı İsmail İsmail ise komşuları Türkiye'nin kendilerine iyi niyetli yaklaştığını ve toplantının Erdoğan'a destek amacıyla yapıldığını öğrenince tereddüt etmeden katıldığını söyledi. Türkiye'de yaşayan çok sayıda akraba ve yakınları bulunduğunu anımsatan İsmail, cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'ın yanında olacaklarına emin olduğunu söyledi.

Yardımlaşma Derneği'nden Mümin İsmail, seçimim tek turda biteceğini ve Erdoğan'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağına inandığını kaydetti. 



Bulgaristan'da STK'lardan Erdoğan'a destek - paylaşan: haberler