Büyükelçi Süleyman Gökçe’nin Ramazan Bayramı Mesajı

26 Temmuz 2014 Cumartesi |

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin Ramazan Bayramı Mesajı

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, hoşgörü, dayanışma, bağışlama ve kardeşlik gibi yüksek manevi değerlerin; yardımlaşma ve paylaşma gibi ihtiyacın karşılanmasına dayalı maddi değerlerin yenilendiği, dostluğun en güzel örneklerinin sergilendiği bir Ramazan Ayı’nın ardından, Ramazan Bayramı’nı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Birlik olma ve bir arada yaşama bilincimizin güçlendiği özel günler olan Bayramlar, toplumsal kaynaşma ve kenetlenme için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bayramlar, farklılıkların kültürel zenginliği güçlendirdiği ve her ferdin bu zenginliğin tamamlayıcı parçası olduğu anlayışından hareketle, görüş ayrılıklarına saplanmaksızın, toplumun tüm kesimlerinin kenetlenerek, başarılı çalışmalarını asgari ortak paydalar zemininde, birlik ve beraberlik içinde yürütmeleri ve bu ruhu devralacak yeni nesiller yetiştirilmesi için hatırlama vesilesi oluşturmaktadır.

Bayramlar, aynı zamanda, tıpkı Ramazan Ayı’nda olduğu gibi, etnik, dini, ulusal, kültürel ya da toplumsal köken gözetmeksizin bir araya gelme, birbirimize sırf ve sadece insan olduğumuz için hoşgörü ve anlayış gösterme, yardım elini uzatma fırsatı sunmaktadır.

Ramazan Ayı süresince Bulgaristan’da düzenlenen tüm İftar’larda bu ruhun en güzel örneklerini gördük. Aynı ruhun Ramazan Bayramı süresince de yaşanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bulgaristan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, etnik köken ya da dini inanç farkı gözetmeksizin dost Bulgaristan halkının tamamının Ramazan Bayramı’nı samimi duygularla kutluyor, Bayram’ın tüm insanlığa barış, huzur, esenlik ve mutluluk kaynağı olmasını, anlaşmazlık ve çatışmaların son bulması için vesile oluşturmasını temenni ediyorum.