Başkonsolos Şener Cebeci: 'Filibe’de görev yapmaktan büyük onur ve mutluluk duydum'

29 Ağustos 2014 Cuma |

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci’nin Veda Mesajı.
1 Ağustos 2012’den beri gururla yürütmekte olduğum Filibe Başkonsolosluğu görevimi, 31 Ağustos 2014 tarihi itibariyle tamamlamış olacağım.
Sadece Bulgaristan’ın değil, tüm Balkan coğrafyasının en güzel şehirlerinden biri olan, ortak tarihimizden derin izler taşıyan Filibe’de görev yapmaktan büyük onur ve mutluluk duydum. Hem profesyonel yaşantımda hem de ailevi/kişisel hayatımda Filibe’nin daima ayrı ve özel bir yeri olacaktır. Aynı şekilde, Rodopların ve Kırcaali bölgesinin, bu bölgede yaşayan soydaşlarımızın aziz hatırasını her daim özenle saklayacağım.
Dost, komşu ve müttefik ülke Bulgaristan’da görev yaptığım iki sene boyunca, başta işadamlarımız ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızla, sayıları yüzbinlere varan soydaşlarımızla ve Bulgar dostlarımızla yakın temas ve işbirliği içinde olmaya, görev alanımız çerçevesinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye gayret ettim. Tüm bu süreçte ilgi, katkı ve desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza ve Bulgar dostlarımıza şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim.
Önemli sorumluluklar taşıyan bu görevde şahsıma gösterilen yakınlık ve dostluğun, Eylül 2014 itibariyle Filibe Başkonsolosu olarak göreve başlayacak meslektaşım Alper Aktaş’tan da esirgenmeyeceğine olan inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza ve Bulgar dostlarımıza en derin saygılarımı sunuyorum.