Bulgar öğretim üyelerinden Edirne'de ’Sınırlar Ötesi’ Fotoğraf sergisi

27 Ağustos 2014 Çarşamba |

Sofya Yeni Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Vasíl Garnizov ile Lyudmil Chrıstov'un çektiği 40 eserden oluşan ve her iki ülke kültürünü yansıtan fotoğraf sergisi Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Fuaye alanında açıldı.
Fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Emniyet Müdürü Dr. Rağmi Baştuğ, Haskova Ticaret Odası Başkanı Yancov Yanev, Başkan Yardımcısı Todor Boyacı, Bulgaristan Yambol Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Stoycho Stoychev, Bulgaristan Sofya Yeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Plamen Boçkov birlikte keserken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da serginin açılışının fotoğraflarını çekti.
Serginin açılış konuşmasını yapan Bulgaristan Sofya Yeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Plamen Boçkov, serginin açılmasında emeği geçen fotoğraf sanatçılarıyla iki ülke Ticaret ve Sanayi Odalarına teşekkür etti. Sergide sergilenen fotoğraflarda iki ülke insanları arasında benzerliklere de dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Beçkov, iki ülkeyi sınırların ayırdığını oysa iki ülke insanlarının yaşantılarının aynı ve sıradan aile yaşantısı olduğunu kaydetti.
Bulgaristan Sofya Yeni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Plamen Boçkov, "Bulgaristan ile Türkiye'nin arasında sınırlar var ama insanlarının yaşantıları aynı iki ülke arasında sık sık kültürel faaliyetlerin devam etmesi bizleri çok mutlu ediyor" dedi.
ETSO Fuaye alanında açılan fotoğraf sergisi 15 gün süre ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
IHA