Bulgaristan'dan 11 öğretmen 'Türkiye’den Balkanlar'a Kültür ve Sanat Köprüsü ' kursuna katıldı

19 Ağustos 2014 Salı |



Türkiye'de faaliyet gösteren Cenan Vakfı'nın 'Türkiye’den Balkanlar'a Kültür ve Sanat Köprüsü' programı çerçevesinde Balkan ülkelerinden davet edilen öğretmenlere yönelik düzenlenen kurs sona erdi. Kursa katılan öğretmenler sertifikalarını aldı.
Bulgaristan'dan 11 (Rusçuk – 4, Popovo - 3, Şumnu – 4) öğretmenin katıldığı kursta Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Kültür ve Değerler, Diksiyon, Klasik Türk Müsikisi, Folklor alanında dersler verildi.
Kursa, 'Türkiye ile Kültürel İlişkiler Derneği Güneş’i temsilen Seliha Ebayzerova, Minnet İsmayilova, Nakşedil Daud ve Emel Yakubova katıldı.
Güneş Derneği'nden Seliha Ebayzerova, derslerin yanı sıra kültür gezileri de düzenlendiğini belirterek 'kültür tanıtımları ve sohbetler sayesinde kursiyeler birbirini tanıdı, kaynaştı ve kendi kültürlerini arkadaşlarına aktardı. Türk kültürünün zenginliğini tanıyan ve seven öğretmenler adına, Cenan Vakfına ve organizasyonda emeği geçen tüm herkese cani gönülden teşekkür eder, başarılarını devamını dileriz' dedi.
Ajans Bg