Bulgaristan'ın Bursa Konsolosluğu'ndaki Personel Sayısı Arttırılacak

21 Ağustos 2014 Perşembe |

Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Bursa Valiliği'ni ziyaretinde, ülkesinin Bursa Konsolosluğu'nda yaşanan Vize ve pasaport sorununun giderilmesi için yeni düzenlemeler yapılıp, personel sayısını artırabileceklerini söyledi.

Bursa'da kent yöneticileri ve işadamları ile bir araya gelen Bulgaristan'ın yeni İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov ve Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'yı valilikte ziyaret etti.
Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bulgaristan ve Türkiye'nin tarihi ve köklü ilişkileri olan iki ülke olduğunu belirterek, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov'un bölgeyi bilmesinin büyük bir şans olduğunu kaydetti.

EKONOMİK İLİŞKİLER ARTMALI

Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, iki ülke arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydederek, konsoloslukların bu ilişkileri daha da ileri götürmek için çalıştığını söyledi. Ekonomik potansiyellerinin büyüdüğünü dile getiren Angelov, krizin ardından son 1-2 yıldır hızlı adımlarla ilerlediklerini belirtti.
İstanbul ve Bursa'nın Türkiye'nin ekonomik merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Angelov, Türk ve Bulgar işadamlarının daha çok bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Bulgaristan'ın ciddi bir Termal, kış ve yaz turizm potansiyelinin bulunduğuna dikkat çeken Angelov, Türkiye'deki yetkilileri tanıtım için düzenlenecek forumlara davet etti.
Bursa'dan Plovdiv'e bir uçak seferi açılması için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştüklerini anlatan İstanbul Başkonsolosu Angelov, Türkiye ve Bulgaristan vatandaşlarının rahatlıkla ülkelerine gelebileceğini söyledi.

"KONSOLOSLUKTA PROBLEM YOK"

Konuşmanın ardından bir gazeteci Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev'e soydaşlardan Sabah erken saatlerde başlayan kuyruk çilesi şikayetleri geldiğini, geçtiğimiz yıl da bir önceki konsolosun komşusu ile yaşadığı sorun nedeniyle boykot uygulayarak vatandaşları konsolosluğa istediği saatlerde aldığını hatırlatarak, "Bu tarz sorunlar devam edecek mi Yoksa yeni uygulamalar getirilecek mi?" diye sordu.
Vasilev ise soruya, 'Ben önceki konuyu bilmiyorum. Konsoloslukta problem yok. Her gün 30-35 kişi yeni pasaport müracaatı yapıyor. 45-50 yeni Vize alınıyor. Biz çalışmalara iyi şekilde devam edeceğiz. Problem olmayacak yanıtını verdi.

"PERSONEL SAYISINI GELECEK YIL ARTTIRABİLİRİZ"

Personel sayısının arttırılıp arttırılmayacağının sorulması üzerine ise Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, 'Vatandaşlar için kolaylık getirmeye çalışıyoruz. Yeni teknolojilerin kullanıldığı kolaylıkları getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlara daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Personel sayısını da gelecek yıl arttırabiliriz. Bunlar bürokratik sorunlar diye konuştu.

"DAHA İYİ HİZMET İÇİN DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ"

İnternet üzerinden Vize başvuru kolaylıkları da olduğunu ifade eden Angelov, sistemi geliştirerek daha çabuk bir şekilde Vize ve pasaportların alınabileceğini kaydetti. Eskiden insanların İstanbul'a gelmek zorunda kaldığını belirten Angelov, Bursa'daki konsolosluğun daha iyi hizmet vermesi için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını dile getirdi. Angelov,Bursa'daki belediyeler ve kaymakamlıklardaki personel sayısı ile konsolosluktaki sayıyı karşılaştırdı.

Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, genel seçimler içinde Bursa'da daha önceki seçimlerden alınan verilere göre 20'nin üzerinde sandık belirlendiğini ifade ederek bu sayının talebe göre değiştirilebileceğini vurguladı. Daha sonra Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov'a İznik çinisinden plaket hediye etti.