Mudanya Lozan mübadilleri Bulgaristan’da sergi açtı

1 Ağustos 2014 Cuma |

Kırcaali iline bağlı Momchilgrad (Mestanlı) Belediyesi’nin organize ettiği Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de katkı sağladığı Uluslararası 5. Mestanlı Buluşması’na katılan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, 'Doğadan sanata, barış ve dostluk' sergisi açtı. 

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki mübadil evlerin ahşaplarına işlenen fotoğraf, yazı ve süslemeleri içeren sergideki 50’yi aşkın eser Bulgaristan’da yaşayan halkın ilgisini çekti. 
Şehir parkında açılan sergiyi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili Erdinç Hayrullah, Mestanlı Belediye Başkanı Akif Mehmet Akif, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Bal-Göç Genel Başkan yardımcıları Süleyman İnan ile Veli Öztürk ve çok sayıda Mestanlı ziyaret etti. 

Konukları sergilenen eserler hakkında bilgilendiren Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, doğadan sanata barış ve dostluk adına açılan serginin kardeşliği de pekiştireceğine inancının tam olduğunu söyledi. Türker, kendilerini etkinliğe davet ederek serginin açılmasına imkan sağlayan Mestanlı Belediyesi ile Bal-Göç ve Mestanlı Yöresi Kültür Dayanışma Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

 beyazgundem.com