Yurt dışında 400 sandık.Türkiye'nin kararı bekleniyor

26 Ağustos 2014 Salı |

Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimleri için ülke dışında 400'e yakın sandık kurulacağı bildirildi.

Geçici teknokratlar hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Veselin Vılçev, seçimlerin yurt dışındaki organizasyonu konusunda bilgi verdi.

Yabancı ülkelerdeki seçim yeri kurma koşullarının o ülkenin mevzuatına bağlı olduğunu belirten Vılçev, şu ana kadar İtalya, İspanya, Ukrayna'dan ve Bulgar askeri personelinin bulunduğu Afganistan'dan olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. 


Vılçev, çok sayıda Bulgaristan vatandaşının yaşadığı İngiltere, Yunanistan, Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye'nin alacağı kararı beklediklerini söyledi.

Bulgaristan'ın ülke dışındaki seçim organizasyonu için Dışişleri Bakanlığı'na 1,2 milyon levalık (600 bin avro) bütçe ayrıldığı bildirildi. Mayısta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki yurt dışı organizasyonu için 355 bin avro harcanmıştı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ek harcamaların bakanlığın bütçesinden karşılanacağını belirtti.

Ülkede 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan bir önceki erken seçim için yabancı ülkelerde 211 yerde, 25 Mayıs 2014 tarihindeki AP seçimleri için 167 yerde sandık kurulmuştu.


AA