Bal-Göç: 'Sandığa giderek demokratik haklarınızı kullanın'

22 Eylül 2014 Pazartesi |

Bilindiği üzere, 05.10.2014 tarihinde Bulgaristan’da Parlamento seçimleri yapılacaktır.
Balkan Göçmenleri Camiasını temsilen, bu sürecin demokratik ve barışçıl bir ortamda tamamlanması en temel dileğimizdir.
Bulgaristan vatandaşlığı bulunan hemşerilerimizin mutlaka sandıklara giderek, demokratik haklarını kullanmaları önem arz etmektedir.
Türkiye'deki Bulgaristan  vatandaşlarının, rahat bir ortamda oy kullanabilmeleri için, Soydaşlarımızın yoğunlukta bulunduğu bölgelerde yeterli sandık açılacak olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirmekteyiz.
Ancak, Türkiye’de kullanılacak oyların Bulgaristan geneli esas alınarak değerlendirilecek olması, bazı bölgelere bir dezavantaj olarak yansıyacağından, kişilerin Bulgaristan’a giderek oradaki kendi bölgelerinde oy kullanmalarının, yine kendilerini temsil eden partilere etkin bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Geçmiş dönemlerdeki gözlemlerimiz dikkate alındığında, sosyal etkinlikler ve dini bayramlar vesilesi ile Türkiye’de ikamet eden Soydaşlarımızın doğduğu ve akrabalarının bulunduğu bölgelere giderek, örf ve adetlerimize uygun olarak vecibelerini ifa etmeleri örnek teşkil etmekte ve dolayısı ile de İnancımız ve Milli unsurlarımıza pozitif olarak yansımaktadır.
Bu kapsamda, seçim tarihinin Kurban Bayramına denk gelmesi dolayısı ile gümrük kapılarında meydana gelecek yoğunluk nedeniyle, giriş-çıkış yapan Soydaşlarımıza kolaylık sağlanmasının  olumlu etkisi olacağını düşünmekteyiz.
Balkanlar’da etnik ayrımcılık yapmadan, oralarda evrensel insan hak ve hukuklarını elde etme  mücadelesi veren insanlarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirebilmemiz için mümkün olan her türlü desteğin verilmesinin demokratik, sosyal ve ekonomik katkıları olacağı görüşündeyiz.


  Saygılarımla,
Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN

BAL-GÖÇ ve BGF 
Genel Başkanı

22.09.2014 - Bursa