Bal-Türk ile YTB, 95 öğrenciye kurs sağladı

15 Eylül 2014 Pazartesi |


Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (Bal-Türk) Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile yaptığı proje kapsamında Kur’an Kursu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 95 kişilik grup Türkiye’de beş günlük bir programa katıldı. 

Bulgaristan Başmüftülüğü’nün başarılı öğrencileri ödüllendirme isteği ile gelişen proje kapsamında Türkiye’ye gelen grup önce Edirne’de bir gece iki günlük bir program yaptı. Edirne’nin tarihi ve kültürel mekânları gezildi. Selimiye Camii’ne hayran kalan minik öğrenciler. Oldukça mutlu oldular. Öğretmenleri ile birlikte Edirne’deki Bulgar Kilisesi’ni de ziyaret eden grup daha sonra İstanbul’a geçti.
İstanbul’da “Topkapı Sarayı”, “Panaroma 1453” gibi müzeler başta olmak üzere Tarihi camiler ve akvaryum gezilirken, gemi ile boğaz gezisi de yapıldı. Küçüklerin merakı üzerine grup hep birlikte MARMARAY ile Boğazın altından da geçti. İki günlük İstanbul programının akşam kısmını Bal-Türk’ün yöneticileri Genel Başkan Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Koç, Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara da katıldı. 


 
Bulgaristan Başmüftülük grubunun yöneticisi Hüseyin Karamolla ve program sorumlularından Nazmiye Basalova ile program hakkında bir değerlendirme yapılırken, ileride yapılabilecek projeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Bal-Türk, Ajans Bg