BALKANSİAD, "2. Bulgaristan İş Zirvesi"ni Filibe'de gerçekleştirdi

4 Eylül 2014 Perşembe |

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), "2. Bulgaristan İş Zirvesi"ni Filibe'de gerçekleştirdi.

Daha önce Hırvatistan, Yunanistan ve Kosova'da ekonomi zirveleri düzenleyen BALKANSİAD, bu zirvelerin 9.'sunu Bulgaristan'da gerçekleştirdi. Zirveye Bulgaristan Ticaret Sanayi Odası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Bulgar iş adamı katıldı.
Ülkeler arasında ekonomi alanda somut iş birliği imkanlarının ele alındığı zirvede, BALKANSİAD'ın 2014-2016 dönem projeleri arasında yer alan Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi için de önemli temaslar sağlandı.

BALKANSİAD BAŞKANI ONUR: 'ZİRVEDEN SON DERECE MEMNUNUZ'


BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ ONUR, Ajans Bg'ye yaptığı açıklamada, zirvenin çok güzel geçtiğini ifade ederek, "Filibe deki arkadaşlarımız bu kapsamda daha önce hiç organizasyon yapılmadığını söylеdi" dedi.

Filibe'deki "2. Bulgaristan İş Zirvesi"ne katılan Ludogorie Kuzey Bulgaristan İşadamları Derneği'nden Mustafa Ahmedov, zirveden son derece memnun kaldıklarını belirterek, "Dobruca bölgesine yatırım çekme bağlamında Türk işadamlarıyla çok sayıda yararlı görüşmelerimiz oldu. Bulgaristan'da, özellikle de bölgemizde istihdam olanaklarının genişletilmesi için çaba gerekiyor. Yeni iş yerleri açmak tabi ki mümkün ancak işbirliğinde süreklilik gerekiyor" dedi. 

Ajans Bg, AA