Başmüftülük: "Bulgar basınında çıkan haberler manipülasyon amaçlı"

26 Eylül 2014 Cuma |

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, ülkede faaliyet gösteren bazı dini cemaatlerin IŞİD'e kaynak sağladığı ve istihbarat birimlerinin Şumnu Nüvvab İmam Hatip Lisesi'nde denetim yaptıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Başmüftülük'ten yapılan yazılı açıklamada, Bulgar basınında yer alan haberlerin gerçekle bir ilgisi olmadığı, söz konusu haberlerin manipülasyon amaçlı yapıldığı belirtildi.
Kurum olarak daha önce terör örgütü IŞİD'ı kınayan bildiri yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, basında çıkan bu tür yalan haberlerin Başmüftülük ve Şumnu'da bulunan Nüvvab İmam Hatip Lisesi'nin itibarını zedelemeye yönelik olduğu vurgulandı.
Başmüftülük yetkilileri, "ülkedeki Müslümanları ve dini kurumları zan altında bırakmak amacıyla algı operasyonu çerçevesinde yapılan yalan haberlerle ilgili yargıya başvuracaklarını" söyledi.

Bulgar basınında, ismi açıklanmayan Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı elemanları kaynak gösterilerek, Şumnu bölgesinde faaliyet gösteren bazı dini cemaatlerin IŞİD'e kaynak sağladıkları ve  istihbaratın Başmüftülüğe bağlı Nüvvab İmam Hatip Lisesi'ne baskın düzenlediği yönünde haberler çıkmıştı.