HÖH Genel Başkan Yardımcısı Rıza: "Bulgaristan'da Türklere karşı hala gizli bir ayrımcılık var"

18 Eylül 2014 Perşembe |

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, ülkede Türklere karşı hala gizli bir ayrımcılığın olduğunu söyledi.
Konuya ilişkin AA'ya konuşan Rıza, "Türk ismi taşıyan benim kardeşlerim, işe başlarken ihmal edilip görmezlikten geliniyor. HÖH ülke yönetiminde söz sahibi olmadığında, Ahmet, Mehmet veya Zeynep kardeşimiz kamu kuruluşlarında işe başlayamıyor" ifadesini kullanırken, bu nedenle HÖH'ün gizli ayrımcılığın ortadan kaldırılması için temel unsur olduğunu belirtti.
Ülkedeki ayrımcılık konusunda kendinden örnek veren Rıza, parti çalışmalarından önce birçok yere iş başvurusunda bulunduğunu ancak daima bir kusuru bulunarak kabul edilmediğini, nedeninin ise Ruşen adını taşımasında yattığını kaydetti.
Rıza, Bulgaristan'ın demokratik bir ülke olarak gelişmesi için önyargıların aşılması ve insanların taşıdığı isme değil, niteliklerine bakılması gerektiğini kaydetti.
HÖH iktidar ortağı olduğunda, etnik azınlıklardan insanların, devletin belirli kademelerinde iş sahibi olduğunu ancak iktidara başkası geldiğinde bu kişilerin hemen işten atıldığını savunan Rıza, adı ne olursa olsun nitelikli insanların gelişimi için şansı olması gerektiğini vurguladı.
Bulgaristan'da 5 Ekim'de gerçekleştirilecek erken genel seçimler için yoğun bir çalışma yürüten HÖH partisi, devam eden seçim kampanyasında "özgürlük sende" sloganını kullanıyor.
240 sandalyelik Bulgar parlamentosuna 48 milletvekili sokmayı hedefleyen HÖH, Türkiye'de kurulacak 136 sandıkta göçmenlerin kullanacağı oyları önemsiyor. 
АА