Lütvi Mestan: 'Erdoğan ile görüşmemiz, kaçınılmaz, gerekli ve Bulgaristan için yararlı oldu'

15 Eylül 2014 Pazartesi |

Üyelerinin Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) heyetinin Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi, Bulgaristan’da siyasi tartışmalara neden oldu.

Erken parlamento seçimleri için seçim kampanyasının sürdüğü ülkede bazı siyasi partiler, görüşmeyi propaganda malzemesi olarak kullanmaya çalışırken, HÖH lideri Lütvi Mestan, görüşmenin yararlı olduğunu belirtti.

Mestan, basına yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz, kaçınılmaz, gerekli ve Bulgaristan için yararlı oldu" ifadesini kullandı. Mestan, Türkiye Cumhurbaşkanı ile diyaloglarının doğal olduğunu vurguladı.

Bulgaristan'daki bazı kesimler, görüşmenin seçim öncesinde yapılmasını eleştirmişti.

Bulgaristan’daki Türk ve Müslümanların oylarına talip Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin ana rakibi olan reformcu blok koalisyonu üyesi Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’nin (NPSD) Başkan Yardımcısı Kazım Dal ise "görüşmede rahatsızlık verici olanın, zamanlama ve görüşmenin yapılış tarzı" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "geleneksel ve sağlam ilişkileri bulunduğunu" ifade eden Dal, "HÖH ise bu kabul için 5 yıldır bekliyor" ifadesini kullandı.


AA