Lütvi Mestan, YTB Başkanı ile görüştü

12 Eylül 2014 Cuma |

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Ahmed Mestan ve beraberindeki heyet, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret ederek YTB  Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve YTB’li yetkililer ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi.  

Kahvaltıya Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Mustafa Babür Hızlan da katıldı.

HÖH Partisi Genel Başkanı Lütfi Ahmed Mestan: “ HÖH Türkiye ve Bulgaristan Arasındaki Bir Köprüdür”


HÖH Genel Başkanı Lütfi Ahmed Mestan konuşmasında: “Heyetimiz adına Sayın Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül’e teşekkür etmek istiyorum. Bu görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorduk. Çünkü çok ortak konularımız var. İnşallah bugünkü görüşmemizin ardından bundan sonra da yakın bir diyalog içerisinde işbirliğimize devam edeceğiz. Eminim ki bu işbirliğinden milletimiz, seçmenlerimiz, Bulgaristan’daki Türk azınlığı ve iki ülke kazanacaktır. Bizim partimiz HÖH, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki iyi ilişkilerin en önemli köprüsüdür.”


HÖH Genel Başkanı Mestan: “Anadilde Propaganda Yasağı Ayrımcılıktır”


Bulgaristan’daki seçimlerde propaganda dili olarak sadece Bulgarcanın kullanılması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Lütfi sözlerine şu şekilde devam etti: “ Maalesef seçim kanununda böyle bir yasak var. 7 yıldır Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkeye bu karar yakışmamaktadır. Bunu ayrımcılık maddesi olarak değerlendiriyorum. Bu kararın düşmesi için tasarılar hazırladık ama maalesef diğer partilerden konuyla ilgili herhangi bir destek alamadık. Geçen seçim kampanyasında anadilimizle  konuştuğumuz için  ceza aldık. Şu anda ben konuyla ilgili dava açtım. Bu davayı gerekiyorsa Strazburg’a kadar götüreceğiz. Eminim ki er veya geç bu yasaklar kanundan düşecektir.”


YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Oldukça Verimli Bir Görüşme Gerçekleştirdik”


Görüşme hakkında bilgi veren YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül açıklamasında şunları söyledi: “Bugün Bulgaristan’dan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Sayın Lütfi Ahmed Mestan ile bir araya geldik. Burada tabii tüm dünyadaki soydaşlarımız, akrabalarımız, vatandaşımız, insanlarımızla sürekli birlikte oluyoruz. Onlara verebileceğimiz katkıları değerlendiriyoruz. Bugün de gerçekten seçkin bir heyet vardı. Onlarla birlikte değerlendirmelerde bulunduk. Son derece verimli bir çalışma kahvaltısı gerçekleştirdik. Bundan sonra da  görüşmelerimiz devam edecektir. 


“Türkiye’de Anadilde Propaganda Mümkündür”


YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül sözlerine şu şekilde devam etti: “Biliyorsunuz Türkiye’de anadilde  seçim propagandasını biz uzunca bir süre önce aştık. Umarız en kısa sürede bir Avrupa Birliği ülkesi olan Bulgaristan’da da böylesi bir yasak aşılır ve isteyen istediği dilde vatandaşıyla konuşup, propagandasını yapar.”