Boyko Borisov: "Bu seçim sonuçlarından hükümet çıkmaz"

5 Ekim 2014 Pazar |


Bulgaristan'da sona eren erken parlamento seçiminin ardından kesin olmayan tahmini sonuçlar, hükümet kurma girişimleri konusunda karamsar bir tablo ortaya koydu.
Oyların yüzde 33,2'sini alan Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin lideri Boyko Borisov, "Bu seçim sonuçlarından hükümet çıkmaz" dedi.
Borisov, GERB'in, 240 üyeli parlamentoda sadece 90 sandalye elde edebileceğini belirterek, bu durumda azınlık hükümeti kurma şansını görmediğini söyledi.
Boyko Borisov, Bulgaristan'ın üçüncü büyük siyasi gücü olarak kendini kanıtlayan, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi ile kesinlikle koalisyon yapmayacağına değinerek, "HÖH ile çalışmamız mümkün değil" dedi.
GERB'in son 12 seçimde büyük bir başarı elde ettiğine işaret eden Borisov, partisine en yakın olan, tahmini sonuçlara göre, oyların yüzde 8,7 sini alan Reformcu Blok'un (RB) kazanabileceği milletvekili sayısının koalisyon için yeterli olmadığını söyledi.    
Borisov, yeni oluşacak parlamentoda kimsenin kimseyi istemeyeceğini ifade ederek, "Diğer tüm partiler bu seçimden yaralı çıktı. Seçimlerde çok fazla yolsuzluklar yapıldı. Sonuç olarak (parlamentoya girecek) kimse kimseyi istemiyor" diye konuştu.
Boyko Borisov, Bulgaristan'da hükümet kurulmaması ve yeniden erken seçime gidilmesi durumunda siyasi ve ekonomik krizde olan ülkedeki durumun çok daha zor olacağını savundu.