Büyükelçi Süleyman Gökçe’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

29 Ekim 2014 Çarşamba |

29 Ekim 2014 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümünü kutluyoruz. 29 Ekim, Aziz Türk Milleti’nin ülkesini ve devletini, tüm zorluklara rağmen, yeniden tesis etme iradesini temsil etmektedir. Gücünü tarihi özgüveninden ve geleceğe bakma cesaretinden alan bu güçlü iradeyle milletimiz ülkesini ve devletini yoktan var etmiştir.
Cumhuriyetimiz’in kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarının ortaya koydukları felsefe bugün de anlamını ve ruhunu korumaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temsil ettiği değerler ileriye dönük, gelişmeye açık, barış, refah ve adaletin simgesi olan ilkelere dayanmaktadır. Bu değerler geçmişte olduğu gibi bugün de ümit ve gurur kaynağı olmaya devam etmektedir. Bundan dolayıdır ki, Atatürk’ün sözleriyle “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”.

Bu düşüncelerle, Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Ayrıca, bu vesileyle soydaşlarımızı ve tüm Bulgaristan Halkı’nı kalbi duygularla selamlıyor, en iyi dileklerimi ve saygılarımı sunuyorum.


Süleyman Gökçe
Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi