Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Burgas Kadın Girişimcilere Model Olacak

9 Ekim 2014 Perşembe |

Burgas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov'un daveti üzerine Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan ve üyeleri Burgas'da ziyaretlerde bulundu.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ETSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ETSO koordinatörlüğünde Elmas Aslan başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Burgas'a giderek Burgas Kadın Girişimcilerle toplantı gerçekleştirdi.
Edirne KGK Başkanı Elmas Aslan ve Başkan Yardımcıları toplantı öncesi Bulgaristan Burgas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov'u ziyaret etti.
Ivanov, Edirne Kadın Girişimcilere Burgas TSO koordinatörlüğünde Kadın Girişimciler Kurulu oluşturduklarını söyleyerek, "Türkiye'de bir süredir faaliyetlerini sürdüren kadın girişimciler kurullarını araştırdık. Araştırmalarımız esnasında Edirne Kadın Girişimciler Kurulu'nun çalışmalarını çok beğendik ve takdir ettik. Son derece önemli bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz. Bizlerde ekonomik hayatımıza bayanların daha fazla katılımını sağlamak istiyoruz. Bu yolda bizde ilimizde Kadın Girişimciler Kurulu oluşturuyoruz. Edirneli kadın girişimcilerin rol model olmasını istiyoruz." diye konuştu.
Aslan da Burgaslı kadın girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Daha sonra Burgas'da faaliyetlerini sürdüren kadın girişimcilerle gerçekleştirilen toplantıda biraraya gelen iki kentin kadın girişimcileri tanışma fırsatı yakaladı. Toplantıda Aslan, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu'nun kuruluşu, kuruluş esasları ve gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bir slayt eşliğinde bilgi verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi çalışma, usul ve esasları hakkkında bilgi ve dökümanları örnek olması için iletti.