Milliyetçiler, Türkiye'den gelen oyların iptalini istiyor

18 Ekim 2014 Cumartesi |


Vatansever Cephesi Koalisyonu (PF), Bulgaristan'da 5 Ekim'de gerçekleştirilen erken genel seçimde Türkiye'de kurulan sandıklardan çıkan oyların iptal edilmesini istedi.
Parlamentoya 19 milletvekili göndermeyi başaran ve Bulgaristan'ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) ve İç Makedon Devrimci Örgütü Partisinin (VMRO) oluşturduğu PF Koalisyonu, Cumhurbaşkanına, Başsavcıya, Yargıtaya ve Yüksek İdare Mahkemesi'ne gönderdiği şikayet dilekçesinde Türkiye'den gelen oyların iptal edilmesini istedi.
Aşırı sağ ve ırkçı söylemleriyle bilinen NFSB ve VMRO'nun oluşturduğu PF Koalisyonu,İstanbulBursaİzmirAnkaraÇorlu ve Edirne gibi Bulgaristan göçmenlerin yoğun yaşadığı yerleşim yerlerinde kurulan 136 sandıktan gelen oyların oy verme sırasında Seçim Kanunu'nun çiğnendiği gerekçesiyle iptal edilmesini talep etti.
PF Koalisyonu, Türkiye'den gelen oylarla milletvekili seçilenlerin vekilliklerinin de Anayasa Mahkemesi tarafından düşürülmesi gerektiğini savundu.
5 Ekim'de Bulgaristan'daki erken genel seçimleri için yurt dışında 58 ülkede 428 sandıkta 131 bin 590 oy kullanıldı. Türkiye'de kurulan 136 sandıktan üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Partisi için 60 bin 90 oy çıktı.
AA