Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bayram: "Bulgaristan’daki siyasi istikrarsızlık, ekonomiyi olumsuz etkiliyor"

13 Ekim 2014 Pazartesi |

Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO) Başkanı Zeki Bayram, Bulgaristan'daki siyasi istikrarsızlığın, ekonomiyi olumsuz etkilediğini, bu yüzden kısa vadede istikrarlı bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Zeki Bayram, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 5 Ekim'de yapılan erken genel seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmalarının sürdüğü bir dönemde siyasi istikrarsızlığın ekonominin yanı sıra diğer alanları da etkilediğini belirtti.

Bayram, "seçimlerden önce yaşanan banka krizinden sonra darbe alan ekonominin tekrar iyileşmesinin çok zaman alabileceği" uyarısında bulundu.

Ülke ekonomisinin bir an önce iyileşmesi için kısa vadede istikrarlı bir hükümetin kurulması gerektiğini belirten Bayram, "Bulgaristan'ın hak ettiği yere gelmesi için kurulacak olan hükümet radikal tedbirler almak zorunda olacak. Başta ekonomi ve sağlık olmak üzere bir çok sektörde mevcut sorunlar ancak bu şekilde çözülebilecek" diye konuştu.


Мerkezi Sofya'da bulunan ve gönüllülük ilkesine dayanan, bağımsız, ticari sivil toplum örgütü olan TBTSO, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ve iktisadi ilişkilerin gelişmesini desteklemek amacı ile 2004 yılında kuruldu.
Üyeleri Bulgar ve Türk firmalarından oluşan TBTSO'nun çalışma alanı, Bulgaristan ile Türkiye arasında yeni iş olanakları oluşturulması, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişimi önündeki mevcut engel ve zorlukların aşılması için destek sağlanması ve kurumlar arası ilişkilerin tesis edilmesine ve gelişmesine destek sağlamayı kapsıyor.


AA