Avrupa Komisyonu'ndan Bulgaristan'a uyarı

27 Kasım 2014 Perşembe |

Avrupa Komisyonu, dört alanda Brüksel’in talimatlarına uymayan Bulgaristan’a ceza prosedürleri uygulanabileceğine dair uyarı içeren mektuplar yolladı.
Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun (BNR) haberine göre, mektuplarda, Bulgaristan'ın trafik güvenliği, enerji verimliliği, hava kirliliği ve havacılık yönetimi alanlarında önlem alması istendi.

Trafik konulu uyarıda, Bulgaristan’ın aşırı hızı yapan ve alkollü araç kullanan sürücülerle ilgili AB'de kullanılan haberleşme sistemine verimli olarak katılması talep edildi. Aktif haberleşme sistemiyle trafik kurallarını ihlal eden yabancıların cezadan kaçmalarını engellenebiliyor. Komisyon, Bulgaristan gibi bu prosedürü halen yerine getirmeyen Güney Kıbrıs, Lüksemburg ve Slovenya’ya da iki aylık süre tanıdı.

Enerji verimliliği alanında Bulgaristan’a yapılan uyarıda; evlerde, sanayide ve ulaşımda ülkenin tasarruf yapması gerektiği belirtildi.

Komisyon, kükürt dioksit salım miktarının azaltılmasına ilişkin Bulgaristan'ın aldığı önlemler konusunda da somut bilgi talep etti.

Komisyonun mektubunda, kükürt dioksitin solunum yolları ve kalp hastalıklarının oluşmasına neden olduğunu hatırlatıldı.

Bulgaristan, ayrıca Avrupa havacılık kontrol kurallarını çiğneyen şirketlerin denetimi ile ilgili de uyarıldı.