Başkonsolos Alper Aktaş, Momçilgrad’a resmi ziyarette bulundu

29 Kasım 2014 Cumartesi |

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş bugün Momçilgrad (Mestanlı) kasabasını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Akif Akif ile görüştü. Diplomat, birkaç ay önce göreve başlamasından sonra ilk defa Momçilgrad’ı resmi ziyarette bulundu. 

Momçilgrad Belediye Başkanı Akif Akif, iş alanında işbirliğin devam etmesini beklediğini kaydetti. Yabancı yatırımlara her türlü kolaylıklar sağlamaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı, Türk işadamlarının başarılı bir şekilde Momçilgrad’da iş yaptıklarının altını çizdi.

Kendi tarafından Alper Aktaş, Momçilgrad’ın T.C. Filibe Başkonsolosu olarak göreve başlamasından bu yana ilk ziyaret ettiği belediyelerden olduğunu paylaştı. Diplomat, turizm ve tarım alanında fikir projelerinin gerçekleştirilmesi için desteğe hazır olduğunu ifade etti. 

Sayın Aktaş, “Kasabanın gelişimine büyük imkanlar sunacak ve Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri geliştirme potansiyeline sahip projelere ilişkin fikir ve önerilerinizi bekliyoruz” diye vurguladı. Aktaş, gelecekte ilçeden hayvan üreticileri ve tarım üreticileri için Edirne ve Tekirdağ’da meslektaşlarıyla deneyim alış-verişinde bulunacakları eğitimler düzenlenebileceğini aktardı. 

Momçilgrad Belediyesi temsilcileri, çifte vatandaşlığa sahip Türkiye’de vefat etmiş göçmenlerin, hala buradaki Vatandaşlık Kayıt ve İdari Hizmetler Müdürlüğü’nün (GRAO) kütüklerinden silinmediği sorununa değindiler. Belediye Genel Sekreteri Ceylan Süleyman’ın ifadelerine göre vefat etmiş göçmenlerin varisleri akrabasının ölüm belgesini almak için Türkiye’ye gitmek zorundalar. 

Belediye’nin oturma salonunda gerçekleşen görüşmede HÖH Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrulla, Momçilgrad Meclis üyeleri, aydın kişiler ve vatandaşlar da hazır bulundular. 

Görüşmenin sonunda Akif Akif, Alper Aktaş’a Ulusal Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören 19 yaşındaki Ümügül Sali’nin çizdiği bir manzara tablosunu hediye etti. 

Daha sonra diplomat cuma namazını kılmak üzere kasabada cami ziyareti yaptı. Ardından Mestanlı İlahiyat Lisesi’nin yönetimiyle de görüştü.


Mestanlı Belediyesi