Başmüftülük: 'Tutuklananların arasında kuruma bağlı çalışan imam yok'

27 Kasım 2014 Perşembe |



Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS) tarafından 4 şehirde IŞİD yanlısı olmakla suçlanan şahıslara karşı gerçekleştirilen operasyonlar sırasında göz altına alınanların arasında Başmüftülüğe bağlı imamların bulunmadığını açıkladı.

Başmüftülükten yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'i kınadıkları belirtilerek, Bulgar vatandaşlarından cihat ve halifelik çağrılarına uyulmaması istendi.
Yasaların üstünlüğüne inandıkları ve her kim olursa olsun kişisel amaçları doğrultusunda kanunları çiğnemesi durumunda sorumluluğunu da üstlenmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, güvenlik güçlerine de uyarıda bulunuldu.
Kurumun açıklamasında, operasyonları gerçekleştiren güvenlik birimlerine de çağrıda bulunularak, kamuoyu önünde suçsuz vatandaşları suçlu gibi gösterilmemesi ve korku altında bırakılmamaları istendi.
Bulgaristan'ın güneyindeki Pazarcık, Filibe, Asenovgrad ve Smolyan bölgelerinde 46 adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, aralarında imamların da bulunduğu çok sayıda Roman asıllı vatandaşı "IŞİD sempatizanı ve antidemokratik ideoloji propagandası" yaptıkları gerekçesiyle göz altına almıştı.
Ajans Bg