BAŞSİAD'dan Bulgaristan'a iş gezisi

29 Kasım 2014 Cumartesi |



Kocaeli Başiskele Sanayici ve İşadamları Derneği (BAŞSİAD) heyeti Bulgaristan'a iş gezisi düzenledi. Gezi kapsamında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'i ziyaret eden BAŞSİAD heyeti, ardından Kırcaali Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasko Nastev, Kırcaali Müteahhitler Odası Başkanı Cevdet Adem, Kırcaali Ticaret Odası Başkanı Alioşa Sinabov ve Ekonomik Girişimciler Birliği Başkanı Sevdalin Ognyanov'la da bir araya geldi.

BAŞSİAD heyetini bölgedeki yatırım imkanları hakkında bilgi veren Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, yatırımcı çekmek amacıyla önümüzdeki günlerde işveren örgütleriyle birlikte Türkiye'nin bir çok şehrinde Kırcaali'nin tanıtımını yapacaklarını belirtti.

BAŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat ise, Bulgaristan’da firmaların Türkiye ile ticaret yapmaya istekli olduğunu belirterek, Kocaeli’nin lojistik avantajını da kullanarak bu ülkeyle daha fazla ticaret yapabileceğini dile getirdi. Arat, BAŞSİAD üyelerinin Bulgaristan’daki işadamlarıyla aynı masada buluşturarak ticaret yapmalarına vesile olacaklarını, ziyaret dahilinde Bulgaristan’daki büyük firmaları da ziyaret ederek yetkilileriyle görüşmeler yapılacağını söyledi.

BAŞSİAD heyetinin Kırcaali'de gerçekleştridiği görüşmelere Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri de katıldı. 

Ajans Bg