Ekaterina Avramova, Türkiye için yarışacak

30 Kasım 2014 Pazar |

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun Olimpiyat şampiyonu ve rekortmeni ABD’li yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman’ı transfer etmesi, 80’li yıllarda Naim Süleymanoğlu gibi bir akımı başlattı.
Bulgaristan’da sırtüstünde 50, 100 ve 200 metrede bayanlar yüzme şampiyonu olan 23 yaşındaki Bulgar yüzücü Ekaterina Avramova, 2012 yılında Londra’da düzenlenen olimpiyatlarda yaşadığı hayal kırıklığı sonrasında ülkesinin kendisine ayırdığı fonlardan oldu. Bulgar 24 Chasa gazetesinin haberine göre Bulgar Yüzme Federasyonu, Londra’da 31’inci olarak dereceye giremeyen Avramova’nun yarışmalara hazırlanması için verilen ödeneklerin kaldırıldığını yazdı.
İngiltere’de eğitimine devam eden Bulgar yüzücüye bu ülke adına yarışması için defalarca teklif geldi. Ancak Avramova kabul etmedi. Ödeneksiz kalan Bulgar yüzücü, Türkiye’nin kapısını çaldı. Tek şart olarak da 1000 sterlinlik antrenör parasının ödenmesini talep etti. Federasyon yetkilileri bunun üzerine Bob Bowman’a danıştı ve “iyi kumaş, çalışırsa madalya alır” yanıtı üzerine hemen düğmeye basıldı. Ekaterina Avramova’nın vatandaşlık işlemleri hemen başlatıldı. Uluslararası Yüzme Federasyonu (FİNA)’ya da durum hemen bildirildi.
Bu arada Bulgar medyası Avramova’nın Türkiye’ye gelmek için ne kadar ücret aldığı ve hangi imkanlardan faydalanabileceğinin bilinmediği belirtilirken, Bulgar federasyonunun “Kesinlikle bir ücret aldı” görüşüne yer verildi. Avramova’nın 2016’da Türkiye adına yarışması planlanıyor.

Vramova'nın Katar'ın başkenti Doha'da 3-7 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'na katılacak Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın kafilesinde yer alacağı belirtildi.