Mersin'de Usulüne Uygun Kullanılmayan Yabancı, Lüks Araçlara El Konuldu

6 Kasım 2014 Perşembe |

Mersin'de çeşitli ülkelerden yurda giriş yapan ve faklı kişiler tarafından usulüne uygun kullanılmadığı tespit edilen 10 lüks araca el konuldu.

Mersin'de çeşitli ülkelerden yurda giriş yapan ve faklı kişiler tarafından usulüne uygun kullanılmadığı tespit edilen 10 lüks araca el konuldu. Araçlar trafik ekipleri tarafından Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların şikayetleri üzerine muhtelif ülkelerden yabancı plakalı araçların ülkeye geçici olarak giriş yaptıktan sonra, farklı kişilerce usulsüz olarak kullanıldıklarını tespit etti. Bu tip yabancı plakalı araçların daha çok Bulgaristan, Romanya ve özellikle Gürcistan'dan ülkeye giriş yaptığı belirleyen ekipler denetleme yaptı. Yurt dışında piyasa değerinin çok altında düşük fiyatlara satın alınan araçların, ülkeye yasal yollardan girişleri yapıldıktan sonra, yasada belirtilen kişilerce kullanılmadığı, yüksek rakamlarla kiraya verildiği, usulsüz ya da mevzuata aykırı olmasına rağmen vekâletname ile usulsüz şekilde kullandırıldığı tespit edildi. Bu şekilde vergi muafiyeti bulunan, ekonomik açıdan uygun olan bu araçların, yasada belirtilen şartlar dışında usulsüz olarak el değiştirmeleri, bu hakkı yasal olarak kullanan vatandaşların mağduriyetini arttırması ve haksız rekabet ortamının oluşmasına da neden olduğu belirtildi. Ekipler yaptıkları denetim sonucu 10 araca el koydu. El konulan araçlar Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, araçlar teslim edilmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümrük Yasası'na göre ülkeye giren ancak usulüne uygun kullanılmayan, kiraya verilen araçları gümrük mevzuatına göre trafikten men ettiklerini söyledi. Bu araçların kullanılması ile mağdur edilen vatandaşların olduğunu anlatan Özer, "Ülkemizin menfaatine aykırılık da teşkil ediyordu. Denetimlerimiz sürüyor." diye konuştu.

Araçlar daha sonra polisler tarafından Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere götürüldü.