Türk Hava Yolları'na (THY), Bulgaristan'da "İş İlişkilerine Destek Ödülü"

27 Kasım 2014 Perşembe |

Türk Hava Yolları'na (THY), Bulgaristan'da "İş İlişkilerine Destek Ödülü" verildi.
Bulgaristan’da ekonomi alanındaki geleneksel başarı ödülleri Sofya Ulusal Tarih Müzesi’nde gerçekleştirilen törenle dağıtıldı. THY, ülkenin önde gelen dergilerinden "İkonomika"nın 20'ncisini düzenlediği ödüller kapsamında, "Bölgede İş İlişkilerine Destek Özel Ödülü" aldı.
Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, törende yaptığı konuşmada THY’nin hızlı gelişen bir şirket olarak kaliteli hizmetleri ile Bulgaristan’da turizm sektörüne ve bölgesel iş ilişkilerine büyük katı sağladığını belirtti.
Angelkova, AA’ya yaptığı açıklamada ise Bulgar turistlerin Türkiye’yi sevdiği gibi Türk turistlerin de Bulgaristan’a gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını kaydetti. "Turizm sektöründeki ilişkilerimizi daha da geliştirmek üzere vize rejiminde kolaylıklar yapacağız" diyen Angelkova, haftaya Bulgaristan Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları uzmanları ile bir araya gelerek, vize rejiminde getirilebilecek kolaylıklar konusunda çalışmalar yapılacağını vurguladı.
Angelkova, "Komşularımız aynı zamanda en iyi ortaklarımızdır. Bulgaristan ve Avrupa Birliği (AB) mevzuatının sağladığı olanaklar kapsamında, AB'nin dış sınırı olarak vize rejiminde uygulanabilecek kolaylıkları biran önce sağlamak istiyoruz. Türk turistlerin kış sezonunda Bulgaristan’a rahatlıkla gelebilmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ödülünü Bakan Angelkova’nın elinden alan THY’nin Bulgaristan Genel Müdürü Cenk Öcal da Bulgaristan’da ve dünyada hizmetlerine güvenen milyonlarca THY müşterisine teşekkür etti. Öcal, THY’nin bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladığını da hatırlatarak, Bulgaristan’da yaklaşık 15 yıldır hizmet verdiklerini söyledi.
Öcal, THY’ye verilen bu ödülün başarılarının takdiri anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.
Bu arada, İkonomika dergisinin oluşturduğu 33 kişilik jüri, 38 aday şirket arasında seçim yaparak 7 dalda ödül dağıttı.
AA