Bal-Göç, göçmen burjuvasından çıkıp tabanına hitap etmeye başlamıştır

28 Aralık 2014 Pazar |

16. Olağan Kongresini gerçekleştiren Bal-Göç, Doç. Dr. Yüksel Özkan ile güven tazeledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen kongrede  GÖÇ belgeseli ile katılımcıların duygusal anlar yaşadığı görüldü.
Bu duygusallık içinde konuşmasına, hazırlanan formata bağlı kalmadan spontane devam eden Doç. Dr. Yüksel Özkan’ın söyledikleri artık Bal-Göç’ün misyonunun bağlı bulunduğu konjonktüre göre değişeceğini gösteriyordu.
Özkan, konuşmasında barıştan, kardeşlikten ana dilde eğitim hakkına, emeklilik probleminden Bulgaristan’dan Türkiye’ye çocuklarını ziyarete gelen yaşlı anne babaların acil sağlık hizmeti almaları gerektiğine  kadar birçok konuya değindi. Fakat en ilgi çekeni Bal-Göç’ün misyonu ile ilgili olan konuşmasıydı.
Ne diyor Özkan,
Bal-Göç’ün yıllardır bazı kişilerin siyaset arenasında  yükselmesine merdiven olduğunu fakat artık Bal-Göç’ün nitelikli ve temsil gücü yüksek üyelere sahip olduğunu, Ankara’ya gidecek milletvekillerini kendilerinin belirleyeceğini söylüyordu.
Artık göçmen camiasının ayaklandığını, sanayide, ekonomide, eğitimde her alanda var olduğunu ve siyasette de var olacaklarını dile getiren Özkan, sadece Bursa da 400 bin kişinin kimliğinde doğum yerinin Bulgaristan yazdığını belirterek, yıllarca Bal-Göç’ün göremediği o gücü fark etmişti.
Evet artık Bal-Göç’te bir şeylerin değiştiği kesindir. Kongrede başörtülü teyzelerimizin bastonlu kasketli amcalarımızın olduğunu görmek bu değişikliğin bir göstergesiydi.  Bal-Göç  göçmen burjuvasından çıkıp tabanına, tüm göçmenlere hitap etmeye başlamıştır.
Bunu başardığı an gerçekten ülkenin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olacaktır.

Erdoğan DOĞU I Bursa