BNT 1'deki Türkçe haber bülteni BNT 2'ye gidiyor

5 Aralık 2014 Cuma |

Bulgaristan'da milliyetçi Vatansever Cephesi (PF), koalisyonu desteklemeye devam edeceklerini duyurdu.

Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB), Reformcu Blok (RB) ve Bulgaristan'ın Yeniden Doğuşu İçin Alernatif Partisi'nin (ABV)  oluşturduğu koalisyon hükümetine dışarıdan destek veren PF, hükümete destek vermeleri için şart koştukları Türkçe haber bülteni ve Türk asıllı savunma bakanı konularında anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
Vatansever Cephesi'nin Eşbaşkanı Valeri Simeonov, Reformcu Blok ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Bulgaristan'da yeni bir siyasi krize yol açmamak için uzlaşıya vardıklarını ve hükümeti desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Tartışma yaratan savunma bakanı yardımcılığı için kendilerin de bir aday göstereceklerini ifade eden Simeonov, 10 dakikalık Türkçe haber bülteninin ise devlet televizyonu BNT'nin ikinci kanalında yayınlanacağını belirtti.
Bir hafta boyunca diğer siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Simeonov, Orhan İsmailov'un profesyonel geçmişi nedeniyle bakan yardımcısı olarak atandığına karar verdiklerini kaydetti.
Vatansever Cephesi, devlet televizyonundaki 10 dakikalık Türkçe haber bülteninin kaldırmaması ve hükümeti oluşturan Reformcu Blok Koalisyonu'na dahil Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'nin adayı Orhan İsmailov'un savunma bakanı yardımcılığından alınmaması halinde, hükümete verdikleri desteği çekmekle tehdit etmişti.
GERB partisinin, RB ve ABV ile geçen ay kurduğu koalisyon hükümetinin ayakta kalabilmesi için 240 üyeli parlamentoda en az 121 milletvekilinin desteği gerekli. Koalisyon hükümetine 19 milletvekiliyle dışarıdan destek veren aşırı milliyetçi Vatansever Cephesi, parlamentoda kilit rol oynuyor.
AA