Bulgaristan, Türkiye Sınırındaki Güvenlik Tedbirlerini Artırıyor

30 Aralık 2014 Salı |

Bulgaristan, Türkiye sınırındaki emniyet tedbirlerini artırmak amacıyla sınırda görev yapmak üzere 700 memur atayacak, olağan 30 kilometrelik tel örgüyü de 131 kilometre daha uzatacak.

Bakanlar Kurulu toplantısının peşinden basına söylemlerde mevcut bulunan Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov ve Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Bulgaristan-Türkiye sınırında gelecek Senenin mart ayından bu yana yaşama geçirilecek emniyet tedbirleri hususunda veri (bilgi) verdi.
Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, mart ayı itibarıyla göç dalgasının artması ve sınırı geçmek isteyenlerin sayısında artış beklendiğini ortaya koyarak , "Bu bağlamda Bulgaristan, Schengen bölgesine dahil olmak için adımlar atıyor ve nasıl çalışacağımız çok fazla mühim " diye belirtti .
Çekilecek 131 kilometrelik ek tel örgünün "ilk bakışta iyi bir sembol" bulunmadığı açıklayan Kuneva, ancak bu engelin Bulgaristan ve Türkiye için emniyet manasına geldiğini savundu. Kuneva, sınırdaki olağan 30 kilometrelik tel örgüyle yasadışı geçişlerde yüzde 7 azalma olduğunu belirtti .
İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov da sınırda görev yapacak 700'e yakın memurun atamasının yapılacağını, böylece ülkenin diğer bölgelerinden sınır bölgesine polis memurlarının sevkine gereksinim kalmayacağını açıkladı .
Sınırda alınacak emniyet tedbirleri kapsamında işlemlerinin daha aktif yürütülmesi için sınır bölgesindeki olağan yolların onarım ve bakımının da yapılacağı açıklandı .
Sınırda görev yapan İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polislerinin, alınacak önlemler istikametinde Savunma Bakanlığına ilişkin askeri araçlarla sevk edilmesi, gereksinim duyulması halinde ise sınır polisleri ile askerler arasında ortak devriyeler oluşturulması öngörülüyor.
Bulgaristan, geçtiğimiz temmuz ayında kaçak göçle mücadele için Türkiye sınırına 30 kilometrelik tel örgüyü tamamlamıştı. Türkiye-Bulgaristan sınırının toplam uzunluğu ise 269 kilometre.