'Değişen konjonktüre göre vizyonumuzu yenileyerek yol aldık'

30 Aralık 2014 Salı |



Çok Değerli Soydaşlarımız ve Üyelerimiz,
Bulgaristan’da yaşayan Soydaşlarımıza karşı dönemin totaliter rejimi tarafından yürütülen etnik temizlik ve eritme sürecinin başlangıcından bu yana tam 30 yıl geçti. Otuz yıldır unutulmayan bu acılar hala yüreklerimizde bir sızıdır.
Bu sürecin başlamasından hemen sonra kurulan ve bu ızdırapları Dünyaya duyurmak için yola çıkan BAL-GÖÇ’ün kuruluşu ise 17 Ocak 1985 tarihidir.
2015 yılı BAL-GÖÇ’ümüzün 30. yılıdır. Otuz yılda çıkış noktamız olan misyonumuzdan hiç vazgeçmeden, değişen konjonktüre göre ise vizyonumuzu yenileyerek yol aldık.
Bu otuz yıllık süreç de  on beş yılın bir kısmında üye, idareci ve başkan olarak hizmet vermenin gururu içindeyim. Sizlerden aldığımız güven ile “Sizin Sesiniz, Sizin Gücünüz” olmaya devam edeceğiz.

Geleceğin  BAL-GÖÇ’ü çok daha güçlü, yerelde, ulusal ve uluslararası platformda toplum yararına çalışmalarını insan ve barış odaklı, başta tüm Soydaşlarımız ve bütün dost ve komşu halklar olmak üzere onların evrensel insan hakları ve hukuklarının korunması için faaliyetlerini sürdüreceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
Daha güzel, daha aydınlık  olacağına inandığımız gelecek için; siz tüm soydaşlarımız ve üyelerimizin 2015 Yeni Yılınızı kutluyorum!
Yurdumuz, Balkanlar ve Dünyanın değişik ülkelerinde hangi etnik yapı ve inançta olursa olsun yaşayan tüm insanlara 2015 yılında aileleriyle beraber sağlık, başarı, huzur ve barış dolu günler diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla…
Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN
BAL-GÖÇ. ve B.G.F. Genel Başkanı