Galatasaray, Sofya'yı fethetti

1 Aralık 2014 Pazartesi |

Sofya'da Galatasaray sevgisi,taraftar grubu kurdurdu. "Galatasaray Fan Group Sofia Bulgaria", başkent Sofya'da düzenlenen törenle tanıtıldı.

Sofya'daki Üniversiteliler semtinde ofis kiralayan kurucu üyeler, resepsiyon vererek, sarı-kırmızı taraftar grubunun tanıtımını yaptı.

Üyelerin tüzüğü imzalamasıyla resmiyet kazanan Galatasaray Fan Group Sofia Bulgaria'nın başkanı Dr. Olberk Ibisev, grup kurma fikrinin, sosyal medyadaki paylaşımlarla ortaya çıktığını belirterek, "Bundan böyle, Galatasaray'ın değerlerini paylaşanların buluşabilecekleri ortak bir yeri var" dedi.

Galatasaray'ın sadece bir spor kulübü değil, bir kültür olduğunu ifade eden Ibisev, "Galatasaray, 1905 yılında Ali Sami Yen tarafından kurulduğunda zafer ilkesini benimsedi. Kuruluş üyelerinin arasında Boris Nikolov adlı bir Bulgar da vardı. Kulüp taraftarlarının paylaştığı bu değer sistemini Bulgaristan'da yaygınlaştırmak istiyoruz. Amacımız, bir araya gelerek, Galatasaray'ın efsanevi başarılarını görüşmek, 2000 yılında zirveye ulaşan bu zaferlerden ilham almaktır" diye konuştu.

Katılım konusunda esnek olduklarını, diğer takımların taraftarlarının da grubu bir görüşme ortamı olarak görmeleri gerektiğini ifade eden Ibisev, futbol heyecanının olumlu bir enerjiye dönüştürülmesine aracı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Grup yönetim kurulu üyelerinden Erhan Saliev de internet ortamında oluşan grup kurma fikrinin, kısa sürede ilgi gördüğünü, bu girişimin kurumsal bir hale gelmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Yönetim kurulu üyeleri, grup üyelerine kart dağıtmayı planladıklarını ve bunun için Galatasaray Kulübü ile temasa geçerek, işbirliği yapacaklarını ifade ettiler.