ATİB Genel Başkanı İhsan Öner'den Paris’te meydana gelen kanlı terör olayına kınama

7 Ocak 2015 Çarşamba |

Avrupa Türk İslam Birliği - ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, bugün Fransa’nın başşehri Paris’te meydana gelen kanlı terör olayını şiddetle kınayan basın açıklamasını yapmıştır:

Paris’te yayınlanan “Charlie Hebdo” adlı yayın organının redaksiyonuna düzenlenen silahlı saldırıda, birçok yaralının yanısıra, şimdiye 12 kişinin öldürüldüğü büyük bir üzüntü ve dehşetle öğrenmiş bulunmaktayız.

Katillerin milliyeti, kimliği ve dini ne olursa olsun veya hangi gaye uğruna bu katliam yapılırsa yapılsın, ATİB olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz!

Hz. Peygamber Efendimiz’in karikatürünün sözkonusu yayın organında basmış olmasını gerekçe göstermeğe kalkışanlar bilmelidirler ki, böylesi bir insanlık dışı saldırıya biz Müslümanlar olarak herkesten daha çok karşı çıkar, lanetleriz. Çünkü, kimler tarafından sahnelendiği bizce meçhul olan bu tür kanlı eylemler, herkesten daha çok Müslümanlara zarar vermektedir.

“Pegida” ve benzeri İslam karşıtı eylemlere karşı sağduyulu Avrupalıların kitleler halinde karşı eylemlere başladığı bir anda Paris’te böylesi kanlı bir terör eyleminin İslam adına, şayet doğruysa ki olmamasını temenni ediyoruz, gerçekleştirilmiş olması, son derece düşündürücüdür.

ATİB olarak, yaralılara acil şifalar, ölenlerin yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı dilerken, terörün her türlüsünü bir kez daha şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.

İhsan Öner
ATİB Genel Başkanı