Bulgaristan'ın Dobriç şehrinde bulunan Haci Osman Camisi'nin duvarlarına 2 metrelik haç çizildi.  

Cami imamı, Müslümanları rencide etmek amacıyla yapılan bu eylemi kimin gerçekleştirdiğini henüz bilmediklerini, bulunması için ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını söyledi.
Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, saldırıyı 'Rövanşizım teşebbüsü' olarak nitelendirerek, toplumda dini temele dayalı çatışma çıkarmak amacıyla yapılan provokasyon olarak gördüklerini açıkladı.
Bu tür provokasyonlara kapılmamaları için topluma çağrıda bulunulan başmüftülüğün açıklamasında, benzer saldırıların ülkede sık sık rastlandığına dikkat çekildi.
Daha önce de Filibe'de cami yakılmak istenmişti. Ülkenin ikinci büyük şehri olan Filibe'nin merkezindeki Hüdavendigar Camisi de geçtiğimiz hafta yakılmak istenmişti. Hüdavendigar Camisi''nin ahşap kısımlarına yanıcı madde döken Viktor Aleksandrov adlı saldırgan camiyi ateşe verdikten sonra kaçmıştı. Yangın büyümeden söndürülmiş, Aleksandrov ise yakalanmıştı.
Siyasi gözlemciler, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör saldırılarının ardından Bulgaristan'daki Müslümanlara ait ibadet yerlerine saldırıların artabileceğine dikkat çekiyor.  
Nüfusu 7,3 milyon olan Bulgaristan’da 1,5 milyon Müslüman yaşıyor.

Kaynak: Al Jazeera Türk