Kameralı trafik kontrolü başladı

20 Ocak 2015 Salı |


Bulgaristan'da bugünden itibaren trafik polisinin yolda araç sürücülerine yaptığı kontroller kamerayla takip edilecek. Ülkedeki yolsuzluğu önleme adına alına tedbirler arasında 20 polis arabası kamerayla donatıldı. B
u sayının daha sonra 120'ye çıkarılması planlanıyor.

Bunun için araçlarda ikisi geride olmak üzere toplam 3 kamera ses sistemiyle beraber trafik polisin hareketlerini takip edecek. GPS sistemiyle de donatılan polis araçları, merkez daireden her an nerede oldukları ve görevli memurların ne yaptıkları görülebilecek. Her bir yetkili ekipte ayrıca tablet bulunup, bunun sayesinde durdurulan aracın çalıntı olup olmadığı anında kontrol edilebilecek. Kayıtlar 30 gün muhafaza edilip daha sonra silinecek.

Bulgaristan'da trafik polisi bundan böyle artık keyfi olarak araç durduramayacak. Kanunu ihlal eden bir sürücü görüldüğünde veya özel yapılan opersayonlarda araçlara 'dur' denilebilecek. İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov’un açıkladığı yolsuzluk önlemleri arasında, 2 bin 500 olan tüm trafik ekiplerine uydu takip sisteminin yerleştirilmesi de yer alıyor. Yetkililer, alınan önlemlerin yolsuzluğu yüzde 80 oranında düşüreceğini umut ediyor. 
 
haber46.com