Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Öztürk, göçmen dernekleriyle görüştü

31 Ocak 2015 Cumartesi |

Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa’da faaliyet gösteren göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, grup olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Bursa Dobruca Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile göçmen derneklerinin temsilcileri katıldı.

Kendisinin de 3 yaşında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan göç etmek zorunda kaldığını belirten Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Balkanların kendisi için bir vefa projesi olduğunu söyledi. 


Konya Karaman’dan 1400’lü yıllarda hem fethedilen sınırları korumak hem de iman, kültür ve medeniyeti yeni insanlara tanıtmak amacıyla Balkanlara giden aileler olduklarını hatırlatan Öztürk, Osmanlı’yı kendi yayılmacı politikaları önünde engel olarak gören egemen güçlerin baskıları sonucu, Osmanlı – Rus harbi, Balkan savaşları ve son olarak komünist rejim nedeniyle bu toprakları terk etmek zorunda bırakıldıklarını belirtti.

Ecdat yadigarı Balkanlar’ın partiler üstü bir devlet meselesi olduğunu ifade eden Öztürk, son yıllarda gerek Dostluk Grubu ve TİKA, gerekse belediyeler olarak Bulgaristan başta olmak üzere Balkanlar’da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi “Balkanların fatihi” olarak niteleyen Öztürk, “Tarihi eserlerin onarılmasından inanç, kültür ve dilin korunmasına kadar her alanda önemli çalışmalar hayata geçiriliyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye onlarla güçlü olacak, onlarda Türkiye’nin gücüyle bulundukları topraklarla huzur içinde yaşayacak. Ben bölgeye yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.